25329
14:25 28.042022

Прокурорами Закарпаття на потреби ЗСУ направлено понад 2 млн грн

Економіка 3874

Прокурори органів прокуратури Закарпаття продовжують ініціативу звернення застав на потреби Збройних Сил України. Так, від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну вдалося забезпечити надходження на спеціальний рахунок ЗСУ грошових коштів в сумі понад 2 млн грн.

У той же час ще 175 тис. грн застави направлено в дохід держави, звідки ці кошти скерують на найбільш актуальні наразі потреби. Також є випадок подання прокурором до суду угоди про визнання винуватості, на підставі якої щодо особи ухвалено вирок, а 62 тис. грн застави перераховано на користь ЗСУ.

Ще на початку місяця Закарпатська обласна прокуратура інформувала про перерахування на потреби армії трохи більше пів мільйона гривень. З тих пір робота на вказаному напрямі активно продовжується. До прикладу, у квітні прокурорами відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та ДПСУ Закарпатської обласної прокуратури забезпечено передачу майже 1 млн грн. Це – кошти застави, яку сплачено за обвинуваченого – громадянина Німеччини. За участі прокурорів суд змінив чоловіку запобіжний захід на особисте зобов’язання, а суму застави в подальшому скерували на потреби нашої армії. До того ж, щодо чоловіка вже ухвалено вирок, згідно з яким він повинен сплатити ще 136 тис. грн штрафу, а його автомобіль конфісковано в дохід держави.

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури в рамках кримінальних проваджень вилучено 230 кубометрів незаконно зрубаної деревини. Її орієнтовна вартість – близько 1,4 млн грн. Вирішується питання щодо передачі цих ресурсів на потреби українських військових.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах