24820
13:45 14.032022

Нацбанк змінив правила вивезення за кордон готівкової валюти на суму більше 10 тисяч євро

Економіка 4558

Національний банк України повернув вимогу надавати підтвердні документи від банків у разі вивезення за кордон валютних цінностей у сумі, що перевищує 10 тис. євро (в еквіваленті).

Про це йдеться в повідомленні на сайті НБУ.

Регулятор 4 березня відмінив дію цієї вимоги, але повернув її, щоб запобігти виведенню капіталу за кордон. При вивезенні готівки у сумі більше 10 тис. євро потрібно надати документи про зняття готівки з власних рахунків або про придбання банківських металів.

«Звертаємо вашу увагу, що громадяни, як і раніше, мають декларувати валютні цінності, вартість яких перевищує 10 тис. євро (в еквіваленті), під час їхнього переміщення за кордон. Ця вимога не змінювалася», — додали в НБУ.

В Державній митній службі відзначили, що підтвердні документи є чинними протягом 90 календарних днів із дня зняття готівки з рахунків у банках.

Нагадаємо, що Національний банк України рекомендує українцям, які збираються евакуюватися за кордон, не вивозити з собою готівкову гривню, а покласти гроші на свої карткові рахунки в Україні. Конвертація за такими операціями відбуватиметься за курсом, установленим українським банком-емітентом, а не курсом готівкового обміну, який часто буває невигідним.

Джерело

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах