20818
20:30 11.082020

На Закарпатті все частіше ігнорують карантинні вимоги

Економіка 5213

На Закарпатті тривають спільні перевірки дотримання суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину на об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, ринках, у громадському транспорті тощо.

У ході їх проведення фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області разом з представниками органів влади та місцевого самоврядування з’ясовують, чи виконується вимога щодо носіння захисних масок, дотримання соціальної дистанції та здійснення визначених заходів дезінфекції у закладах громадського харчування.

Так, упродовж 3-10 серпня 2020 року були проведені 1489 позапланових заходів нагляду, за результатами яких виявили порушення на 116 об’єктах.   Зокрема, перевірено:  558 об’єктів торгівлі продовольчими товарами (окрім ринків), порушення встановлено на 49 об’єктах; 23  агропромислові ринки, порушення встановлено на  6 об’єктах; 237 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, на 3 встановлено порушення; 342 заклади громадського харчування,  із них на  20 об’єктах виявлено порушення дотримання вимог щодо протиепідемічних заходів; 42  перукарні та салони краси, на 1 встановлено порушення санітарних вимог; 146 інших об’єктів нагляду (об’єкти водопостачання та водовідведення, транспорт, аптеки тощо), на 14 встановлено порушення. До порушників застосовувалися відповідні заходи реагування, зокрема надано 112  приписів (пропозицій) та складено 4 протоколи органами Національної поліції.

Аби запобігти занесенню і поширенню на території області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, серед  населення постійно проводиться широка  інформаційна робота. За тиждень здійснено близько 1470 таких заходів.

Відрадно, що при проведенні регулярних моніторингових перевірок або перевірок за зверненнями громадян, які вказують на порушення суб’єктами господарювання правил карантину, власники закладів усувають вказані недоліки. Водночас викликає стурбованість той факт, що краяни все менше дотримуються правил карантину, нехтуючи засобами захисту.

Держпродспоживслужба

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На словацькому пункті пропуску «Вишнє Нємецьке» вийшов з ладу сканер
20:23
12 писанок до Великодня встановили на площі Шандора Петефі в Ужгороді
18:31
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин організувала Тиждень матерів
16:13
65 000 гривень зібрали учні Ужгородського ліцею «Лідер» під час благодійного ярмарку
15:50
В Ужгороді затримали раніше судимих зловмисників, які обікрали підсобне приміщення новобудови
15:25
Представниця закарпатських угорців на виборах до Європарламенту – Вікторія Ференц
14:57
10 років представляла інтереси закарпатських угорців
14:29
Поліція Виноградова розслідує кримінальне провадження за фактом конфлікту з працівниками ТЦК та СП
13:38
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію двох «водолазів»
10:05
В Ужгороді нагородили переможців тенісного турніру UTF (Ukrainian Tennis Federation) Cup
09:40
Всі новини