20596
16:05 9.072020

Закарпатці, будинки яких повністю зруйнував паводок, отримають по 300 тис. грн. від держави

Економіка 16999

Закарпаття оговтується від наслідків негоди. За словами очільника Закарпатської ОДА Олексія Петрова, 30 мільйонів гривень отримало Закарпаття з державного бюджету, для проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка виникла у червні 2020 року.

Водночас загальна сума збитків в області сягає 338 мільйонів гривень.

– В першу чергу відшкодування ідуть населенню: там, де зруйновані будинки, пошкоджені, які потребують ремонту. За рахунок виділених коштів, матеріальна грошова допомога постраждалому населенню буде виділена по категоріях – для забезпечення належних умов проживання. До першої категорії належать власники житлових будинків, які повністю зруйновані. Вони отримають по 300 тис. гривень на сім’ю. Друга категорія  – сім’ї, які відселені з житлових будинків, що підлягають капітальному ремонту, – 50 тис. гривень на сім’ю, третя категорія – сім’ї, житлові будинки яких пошкоджені, отримають 20 тис. гривень. За підрахунками, тільки два райони: Міжгірський та Рахівський отримають 6 млн грн. Я сьогодні підписав розпорядження на районне казначейство, щоб гроші були перераховані, – наголосив Петров.

 Також кошти будуть виділені на дороги, які були повністю зруйновані внаслідок стихії. Вже незабаром там відновиться будівництво. 

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах