7813
18:26 20.102017

Закарпатське лісомисливське підприємство здійснювало незаконні рубки дерев

Економіка 2173

Лісомисливське підприємство здійснювало діяльність з порушенням вимог природоохоронного законодавства, чим завдало збитків лісовим ресурсам на 137529 гривень

vyrubka-lesa-770x515

В ході планової перевірки ДП “Ясінянське ЛМГ” Держекоінспекцією у Закарпатській області виявлено низку порушень вимог природоохоронного законодавства: незаконні рубки дерев, пошкодження дерев до ступеня припинення та неприпинення росту. За результатами проведеного заходу державного нагляду (контролю) до адміністративної відповідальності притягнуто 11 посадових осіб лісомисливського господарства на загальну суму штрафів 1258 гривень. Відповідно до затверджених такс для обчислення розміру шкоди заподіяної лісу, державними інспекторами проведено розрахунок збитків на загальну суму 137529 гривень. Пред’явлено претензію для добровільного відшкодування. В разі залишення претензії без відповіді Держекоінспекцією буде передано справу до судових органів щодо примусового стягнення зазначеної суми заподіяних збитків.

Також в ході перевірки інспекторами Держекоінспекції у Закарпатській області встановлено, що ДП «Ясінянське ЛМГ» здійснювало заготівлю деревини з порушенням вимог чинного законодавства, а саме деревина трелюється з лісосік за допомогою гусеничних тракторів. З метою припинення порушення Держекоінспекцією направлено адміністративний позов до Закарпатського окружного адміністративного суду для застосування заходів реагування шляхом тимчасової заборони (зупинення) діяльності підприємства.

 

Держекоінспекція

у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах