6169
14:44 23.062017

Закарпатською митницею ДФС видано 699 сертифікатів EUR.1

Економіка 2329

Суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності протягом січня-травня 2017 року фахівцями Закарпатської митниці ДФС видано 699 сертифікатів форми EUR.1.

eur-1-555x278

У зоні діяльності Закарпатської митниці ДФС видають сертифікати EUR.1 7 підрозділів митних постів та відділів (секторів) митного оформлення, які максимально наближені до потенційних експортерів/виробників.

Варто зазначити, що доповненням до Додатку І-А1 до Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони визначено індикативну сукупність тарифних квот для імпорту в ЄС товарів українського походження (всього 36 товарних позицій – зерно, м’ясо, мед тощо).

Європейським Союзом Регламентом від 18 грудня 2015 року № 2405/2015 було встановлено, що  підставою для надання тарифних квот товарам українського походження є сертифікат з перевезення форми EUR.1.

Разом з цим, відповідно до статей 16 та 22 Протоколу 1 «Щодо визначення Концепції «Походження товарів» і методів адміністративного співробітництва» до Угоди, крім сертифіката з перевезення форми EUR.1, українське походження товарів може бути підтверджено на підставі «декларації інвойс», яка складається експортером на інвойсі, повідомленні про доставку чи будь-якому іншому комерційному документі, який описує розглядувані товари достатньо детально для того, щоб їх можна було ідентифікувати.

Декларація інвойс може бути складена: затвердженим експортером у розумінні статті 23 вказаного Протоколу, або експортером будь-якої партії товару, що складається з одного чи декількох місць товарів, що походять з певної країни, сукупна вартість яких не перевищує 6000 євро.

Текст декларації інвойс наведено у Додатку IV до Протоколу 1.

На звернення ДФС 9 червня 2017 року Європейським Союзом видано пояснення за № Taxud.a.4 (2017) 3347841 для митних адміністрацій країн ЄС, яким прийнято рішення про застосування до товарів українського походження, на які встановлено тарифні квоти, механізму підтвердження походження на підставі як сертифікатів з перевезення форми EUR.1 так і декларацій інвойсів, як передбачено статтями 16 та 22 Протоколу 1 «Щодо визначення Концепції «Походження товарів» і методів адміністративного співробітництва» до Угоди.

Таким чином на сьогодні врегульовано питання спрощеного допуску до ринків Європейського Союзу товарів українського походження, на які встановлено тарифні квоти в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, повідомила “Карпатському об’єктиву” ДФС у Закарпатській області.

Ознайомитися з детальною інформацію про місця розміщення підрозділів Закарпатської митниці ДФС, що є місцями видачі сертифікатів, можна за посиланням: http://sfs.gov.ua/data/files/123933.pdf.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Ужгородські баскетболісти боротимуться за медалі Першої ліги України
13:41
Закарпатцям пропонують перейти в особистий кабінет ТОВ «Газмережі»
12:32
Всі новини