8033
09:53 2.112017

У Татарові відбудеться Міжнародний семінар кураторів та культурних експертів із Європи

Економіка 3514

З 02 по 06 листопада у арт-просторі Zenko Foundation (Татарів, Івано-Франківська обл., готельний комплекс «Коруна») відбудеться Міжнародний семінар кураторів та експертів культурної сфери з Європи та України. Подія проводиться в рамках ІІ міжнародного форуму Zenko Platform 2017.

Zenko Platform cultural (1)

31 експерт із Австрії, Угорщини, Німеччини, Польщі, Франції, Великобританії, Іспанії, Португалії, Італії, Нідерландів, Бельгії та України зберуться для обговорення спільного проекту – започаткування європейської культурної резиденції в Україні. Організатори події – Zenko Foundation та Dofa fund.

Основною метою проекту є створення в Україні комунікаційної платформи для вільного культурного обміну та спільних проектів українських та європейських мистецьких і культурних інституцій.

На Міжнародному семінарі представлятимуть шість напрямів сучасної культури – кіно, візуальне мистецтво, театр, музика, кулінарія та кураторство. Головним завданням учасників стане розробка ідей для кількох спільних проектів, над якими вони продовжать працювати протягом наступного року. Також буде сформульоване загальне бачення та визначене завдання для майбутніх учасників.

На листопад 2018 року заплановане проведення другого етапу проекту – резиденції, яка згуртує митців із різних країн під кураторством інституцій-учасників семінару. Результати планують показати в різних містах України та Європи по завершенню події.

Торік Zenko Foundation представили Перший міжнародний форум Zenko Platform. За його результатами фундація вже займається підготовкою проекту українського сучасного мистецтва, який покажуть навесні 2018 року у Музеї Людвіга у Будапешті. Директор Музею сучасного мистецтва Джулія Фабеній стане куратором виставки з боку Угорщини. Іще декілька проектів зараз знаходяться на стадії обговорення. Сподіваємось, що другий форум дасть іще більше плідних контактів та проектів, в яких беруть участь українські митці, на знаних міжнародних арт-локаціях, а також можливість побачити більше світового сучасного мистецтва в Україні.

Проект Європейські культурні резиденції підтримують Центр стратегічних комунікацій StratCom Ukraine, #LikeU та Міністерство закордонних справ України.

Zenko Platform cultural (2)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах