3166
12:29 23.112016

Ужгородську мерію відвідав шейх з Катару. ФОТО

Економіка 2096

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв сьогодні зустрівся з генеральним директором компанії «Бін Махмуд Трейдінг БМТ» Емадом Абу Алрубом, який приїхав на Закарпаття для ознайомлення з напрямками, цікавими для інвестування.

15027934_709727969189750_4754954980627036382_n

Шейх представляє Катар, фірма, з якою він працює – одне з найбільших на Близькому Сході підприємств зі спорудження доріг, мостів, аеропортів. Проте на зустрічі в міській раді Ужгорода зазначалося, що бізнесменів не лише Катару, а й Саудівської Аравії,Бахрейну та інших країн цікавлять різні напрямками потенційного вкладання коштів – туристична індустрія, сільське господарство, медичні і рекреаційні послуги, мінеральні води, банківська справа тощо. Закарпаття ж приваблює ще й особливою для мешканців теплих і пустельних країн надзвичайною природою, а також, віддалене від конфліктного сходу і зони АТО, своєю безпечністю, толерантністю, що панувала в багатонаціональному краї віками.

Богдан Андріїв розповів гостю про Ужгород, його кадровий потенціал, насамперед медиків, науковців, представив кілька напрямків, куди місто б хотіло залучити іноземні інвестиції.

Зокрема, йшлося про проект рекреаційно-спортивного комплексу на термальній воді Aquatic Center Uzhgorod, який презентували і наприкінці вересня на інвестиційному форумі за участю дипломатичних представників 39 країн світу. Зацікавила шейха також інформація про співпрацю Ужгорода з містами-партнерами у різних країнах світу. Нинішній візит і зустріч Емада Абу Алруба з міським головою Богданом Андріївим були лише першими, ознайомчими, домовилися про продовження контактів.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини