25461
13:08 20.052022

Фінансове управління Словаччини інформує про митне оформлення автомобілів

Економіка 5617

Митні формальності, пов’язані з вивезенням автомобілів фізичними особами в Україну, мають бути виконані до прибуття на кордон. Їх можна вирішити на 30 внутрішніх відділеннях митниці на території всієї Словацької Республіки. Прагнучи полегшити ці завдання для населення, Фінансове управління підготувало чіткий перелік відділень, включаючи робочі години. Він доступний на порталі Фінансового управління на спеціалізованій відокремленій підсторінці щодо України.

У разі експорту в Україну легкових автомобілів на транзитних номерах, необхідно подавати митну декларацію (МД). Якщо вага нетто транспортного засобу становить до 1000 кг або вартість транспортного засобу не перевищує вартість 1000 євро, МД можна подати усно безпосередньо в пункті пропуску. В іншому випадку допускається лише електронна МД. Через те, що Україна не є членом Євросоюзу, тож її громадяни не можуть, виступати в електронній МД як декларант (експортер) при вивезенні транспортного засобу. У даному випадку електронна МД може подаватися продавцем від їх імені, або вони можуть зв’язатися з будь-якою транспортно-експедиторською організацією, яка на основі їх доручення буде виступати в електронній МД у якості експортера, і подасть цю декларацію від їхнього імені.

З метою уникнення виникнення ускладнень безпосередньо в пункті пропуску Фінансове управління рекомендує виконати митні формальності до прибуття на кордон. Електронну МД можна подати у внутрішньому відділенні митниці будь-якої держави-члена ЄС, включно Словаччини. Задля полегшення цього процесу для експортерів Фінансове управління підготувало чіткий перелік 30-ти відділень, де можна здійснити митні формальності. Лише у східній Словаччині ці послуги надають сім відділень митних установ. Крім подання електронної митної декларації, необхідно мати в наявності сам транспортний засіб для здійснення митного контролю. У разі, якщо вартість транспортного засобу не перевищує 3 000,00 євро, електронну МД також можна подати безпосередньо у відділення митниці в пункті пропуску.

У випадку, якщо експортер не подає електронну МД у внутрішньому відділенні митниці, можна подати попередню МД на вивезення безпосередньо в пункті пропуску, але за тих самих умов, тобто на особу експортера та способом подання, як і для електронної МД.

Водночас повідомляємо, що інформацію про час очікування в пунктах пропуску можна знайти на portáli finančnej správy (веб-сайт Фінансового управління), який регулярно оновлюється.

Фінансове управління – орган державного управління у сфері податків, зборів та мита. Роль ФУ полягає у зборі податків та зборів з метою забезпечення надходжень до державного бюджету Словацької Республіки та ЄС. Фінансове управління – це сучасна клієнтоорієнтована установа з метою інтенсифікації електронних комунікацій. Детальну інформацію можна знайти за посиланням: www.financnasprava.sk.

Про це повідомляє Закарпатська митниця.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини