25191
18:41 12.042022

В Ужгороді погасили поштову марку "Русскій воєнний корабль, іді…!". Фото, відео

Економіка 18228

В Ужгороді презентували першу українську поштову марку від Укрпошти в умовах воєнного стану. На ній зображена фраза прикордонників з острова Зміїний, яка стала символом спротиву українців російським окупантам. Відбулося це сьогодні, 12 квітня, в атріумі Закарпатської ОДА.

– Укрпошта ніколи не була байдужою до різного роду знаменних дат та подій. Спецпогашення має визначне історичне значення та є своєрідним внеском Укрпошти у відзначенні історії та увічнення її у предметах філателії. Унікальність цієї марки полягає у тому, що вона є першою, яку Укрпошта випустила під час воєнного стану. Важливим є те, що зображення для цієї марки обирав народ. Також був оголошений конкурс, де кожен з митців міг запропонувати свій ескіз. Ну і головне – кому і чому ця марка присвячена, – зазначив начальник Закарпатської дирекції Укрпошти Сергій Калій.

“Русский военный корабль, иди на*уй!” — фраза-відповідь українських солдатів з острова Зміїний, яку під час російського вторгнення в Україну 24 лютого отримав російський окупаційний корабель на пропозицію здатися. Сказав її прикордонник Роман Грибов. Роман родом із Золотоноші, його повернули в Україну під час обміну полоненими.

1 березня Укрпошта оголосила конкурс на створення нової української поштової марки під назвою Русский военный корабль, иди на#уй!

На конкурс надійшло понад 500 ескізів, з яких обрали 20 фіналістів, чиї роботи відповідали філателістичним критеріям. Голосування проходило у Facebook Укрпошти. Переможцем став ескіз номер 3. Його автор — український художник Борис Грох. За цей ескіз проголосувало 1700 осіб із 8 тис., що взяли участь у голосуванні.

Погасили марку за участі першого заступника голови Закарпатської ОДА Ігоря Шинкарюка. Марку можна буде купити для пересилання листів у межах України, а також для міжнародного пересилання. Вийшла вона безпрецедентним тиражем – більше одного мільйона екземплярів.

Христина БІКЛЯН

Відео Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини