25101
18:46 3.042022

П’ять кроків безпечного бізнесу на Закарпатті

Економіка 26306

У неділю, 3 квітня, у стінах Ужгородського університету відбулась презентація на тему «П’ять кроків безпечного бізнесу на Закарпатті». Голова ОВА Віктор Микита та його заступники розповідали, що саме треба зробити для релокації бізнесу в нашу область, та про деякі перспективи такого рішення.

«Єдине наше завдання це перемога… І ми до цієї перемоги повинні йти, незалежно чи на полі бою, чи в інформаційній сфері чи в інших. І тут важлива наша консолідація, щоби ми працювали всі разом на загальний результат» – заявив Віктор Микита.

За словами очільника ОВА наша область на сьогодні є потужним тилом, і ми повинні працювати якомога ефективніше тут на території Закарпаття. «Всім, хто не зайнятий безпосередньо у забезпеченні боєздатності фронту, в стратегічному волонтерстві, важливо повернутись до робочого місця», – наголосив Віктор Микита. На його переконання в регіоні важливо запустити потужну внутрішню економіку, яка допоможе територіальним громадам утримувати людей і допомагати нашим співвітчизникам. Тим самим область допоможе тримати на плаву економіку України сплачуючи податки і т.д.

«Наша армія сьогодні супер круто б’ється» – наголосив голова ОВА. Єдине що їм потрібно від нас це фінансування. Оскільки не у всіх є засоби особистого захисту та інші потрібні речі. Керівництво області своєю чергою активно працює, щоб відновити роботу критично важливих секторів економіки на Закарпатті та створює дієву платформу й умови для релокації бізнесу з регіонів, де сьогодні тривають бойові дії. 

«Це непрості процеси, механізми поки що відшліфовуються, звичайно, перед нами постають труднощі. Однак наш менеджмент працює на місцях 24/7, щоб вдосконалити їх та зробити максимально ефективними», – підкреслив Віктор Микита. Отож, за його словами и визначено 5 кроків для успішної роботи бізнесу на Закарпатті:

  1. Реєстрація на сайті Мінекономіки бізнесу, який має намір здійснити релокацію на Закарпаття, або в інший Західний регіон.
  2. Перереєстрація суб’єкта господарської діяльності у податкових органах області.
  3. Постановка на військовий облік. Мова йде про працівників підприємств, котрі будуть переїжджати.
  4. Подача і опрацювання пропозицій щодо бронювання.
  5. Отримання погодження і наказу щодо бронювання.

За словами Віктора Микити оскільки регіон розвивається як туристичний, то, звичайно, не йдеться про якусь важку промисловість чи машинобудування, тобто ті види бізнесу, котрі сильно забруднюють навколишнє середовище. Водночас на Закарпатті, за його словами, сьогодні перебуває декілька десятків тисяч представників ІТ-спільноти, яких може зацікавити тимчасова релокація бізнесу в наш край.

У свою заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо детально розповів присутнім про кожен із цих 5 кроків. Також він надав усі необхідні контакти, куди саме звертатись представникам бізнесу для консультацій та отримання більше інформації.

За його словами після проходження цих етапів працівників ІТ-компаній забронюють для потреб економіки, що дасть можливість не відривати їх від роботи для служби у лавах ЗСУ. Василь Іванчо повідомив про можливість відкликати навіть тих працівників, котрі вже були призвані в рамках загальної мобілізації. Однак тут все буде вирішуватись індивідуально, дивлячись на те, де саме у цей момент більш потрібний є той чи інший спеціаліст – у лавах ЗСУ чи на робочому місці.

Також Василь Іванчо розповів про подібний механізм і для ФОП-ів, котрі співпрацюють із ІТ-компаніями.

Руслан ФАТУЛА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини