24661
17:18 24.022022

Перечин 24 лютого: долар - 33,5 грн., євро - 36 грн., люди масово знімають гроші з банківських карток

Економіка 5854

Сьогодні, 24 лютого, перечинці із самого ранку кинулись знімати гроші із банківських карток. 

Біля банкоматів черги. Станом на 12.30 у банкоматі Ощадбанку, що по вул.Ужгородській, кошти закінчилися. Люди стоять у черзі, чекають, коментують воєнні події в Україні. Приїхала інкасаторська машина. З неї виходять двоє молодих чоловіків і направляються у приміщення Ощадбанку. 

– Днись ви можете лише зайти у банк з грошима. Дайте нам гроші, стоїмо вже годину. Не можу вибрати пенсію, –  інкасаторам кидає у спину чоловік років 65 в окулярах в чорній оправі.

За хвилин 15 у банкоматі з’явилися гроші і люди без проблем отримували готівку.

– Знімаю всю пенсію, бо хто знає, що буде із цією війною. Ліпше зніму, та куплю ліки і продукти, як мають пропасти або забрати, – каже повнява жінка років 60.

На цей час банк приймав американську валюту по 29,25, а продавав по 30,7 грн. (див.фото).

Біля банкомату Приватбанку також черга з десяток чоловік. Відділення зачинено. 

На автостанції є два пункти обміну валют. Станом на 13.30 курс валют такий: долар купують за 29 грн., а продають за 33,5 грн., євро купують за 33 грн., а продають за 36 грн.

Працівниця розповіла, що валюта подорожчала так буквально годину тому. Ажіотажу з купівлею та продажем іноземною валюти нема. – Ми на роботі зранку. Проблем із гривнею чи валютою нема – є у наявності. Люди продають, купують 100-200-500 доларів/євро. З великими сумами клієнтів не було.  Хтось продає, бо хоче купити продукти. Ті, які купують, напевно, збираються поїхати за кордон у справах чи на заробітки,  – пояснила продавець.

Близько 14 години відділення Приватбанку розпочало свою роботу. У відділенні Ощадбанку іноземну валюту не продавали.

Зранку люди рванули до торгових центрів, магазинів,на базар і стали все згрібати з полиць. В обід у “Амбарчику” вже не було ані фасованого цукру-піску, ані рису, гречки, макарон. Через безперебійний потік покупців продавцям ніколи було вдихнути свіжого повітря і зробити ковток води. На інших торгових точках та на ринках теж черги та ажіотаж. Купують в основному борошно, різні крупи, сіль, напівфабрикати, картоплю, цибулю, капусту, миючі засоби. Мої співрозмовники зізналися, що бояться війни, голоду, тому і роблять запаси продуктів.

Та більшість людей все-таки не піддаються паніці і купують необхідне та продукти, аби було з чого приготувати страву на найближчі дні.

Тетяна Грицищук, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах