20708
12:59 22.072020

На Закарпатській митниці діє пілотний проєкт з автоматичного оформлення митних декларацій

Економіка 4646

На Закарпатській митниці Держмитслужби триває пілотний проект з автоматичного оформлення митних декларацій. Про це розповів в.о. начальника митниці Олександр Богаш.

– За два останні місяці з початку запровадження пілотного проєкту з виконання митних формальностей автоматизованою системою митного оформлення в автоматичному режимі у Закарпатській митниці Держмитслужби оформлено 184 митні декларації. Пілотний проєкт стосується трьох митних режимів і передбачає можливість автоматичного оформлення митних декларацій без участі посадових осіб митниці, – зазначив Олександр Яношович, додавши: – До речі, Закарпатська митниця була однією з перших із впровадження цього проєкту.

За словами посадовця, для реалізації проєкту розроблено спеціальний алгоритм залежно від видів транспорту, митних режимів і типів митних декларацій. До прикладу, декларації, які відповідають певним критеріям і оцінюються як низькоризикові, система оформлення надсилає в окреме вікно. Якщо в декларації виявляться ризики або спрацьовує система автоматизована система управління ризиками, її митне оформлення продовжується за звичайною процедурою. Якщо ж система не виявляє помилок і ризиків, декларація оформляється автоматично, про що декларант отримує відповідне повідомлення.

Під час реалізації проєкту доопрацьовано алгоритм виконання митних формальностей, що дало змогу збільшити перелік учасників проєкту та кількість митних декларацій.

У Закарпатській митниці до експерименту залучено три внутрішні митні пости: «Ужгород-центральний», «Мукачево» і «Виноградів» та три закарпатські підприємства, інформує пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини