15406
14:19 12.022019

Угорсько-українська торгово-промислова палата підписала Меморандум про співпрацю з Закарпатською ОДА

Економіка 2747

Сьогодні, 12 лютого, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль зустрівся з делегацією Угорсько-української торгово-промислової палати (MUKIK). Участь у зустрічі також взяли Народний депутат України Василь Брензович та заступник голови облдержадміністрації Віктор Мікулін.

У ході зустрічі сторони підписали Меморандум про співпрацю між Угорсько-українською торгово-промисловою палатою та Закарпатською обласною державною адміністрацією. У документі йдеться про координацію спільних зусиль у вирішенні проблеми управління і переробки твердих побутових відходів на території Закарпаття.

– Використовуючи угорські технології сортування і обробки сміття, з відібраних таким чином чистих органічних відходів можна виробляти спеціальні добрива і компост, – зазначив президент Угорсько-української торгово-промислової палати Шандор Гелб. – Органічні компоненти відсортованих відходів використовують у сільському господарстві для покращення властивостей і якості ґрунтів. Завдяки реалізації відібраної з відходів і переробленої сировини проект управління відходами є фінансово стабільним і прибутковим.

Підписанти Меморандуму підкреслили, що мають спільні наміри будувати довготривалі ділові відносини на основі рівності, партнерства та в інтересах кожної зі сторін.

– Упевнений, що закладені у Меморандумі цілі та зобов’язання будуть виконані в повному обсязі, – наголосив Геннадій Москаль. – Використання новітніх технологій у переробці сміття вкрай актуальне для Закарпаття, тому ми відкриті до співпраці, обміну відповідним досвідом між регіонами та фахівцями.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини