15210
16:58 29.012019

Чехія може вдвічі збільшити квоту на працевлаштування українців

Економіка 2522

Чеський уряд наразі розглядає питання про збільшення квоти на працевлаштування українців з 21 тисячі осіб на рік до 40 тисяч осіб на рік.

Про це повідомив міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршічек в інтерв’ю «Укрінформу».

«Унікальна та надзвичайно успішна програма сприяння, що реалізується, дає змогу претендентам з України подавати заявки на отримання дозволу на проживання у зв’язку з працевлаштуванням (так звані трудові картки). Поточна щорічна потужність – 21 тисяч осіб. Уряд Чехії розглядає можливість розширення квоти до 40 тисяч осіб щорічно, однак остаточне рішення ще не прийнято», — повідомив голова МЗС Чехії.

За його словами, на ринку праці цієї країни існує високий попит на працівників з України, зокрема серед високотехнологічних компаній.

Наразі у Чехії офіційно працює 120 тисяч громадян з України. У разі збільшення квоти їхня кількість може суттєво зрости.

Зазначимо, що за підсумками січня-вересня 2018 року обсяги грошових переказів українських заробітчан на батьківщину становили 8,16 мільярда доларів.

Раніше у Нацбанку повідомляли, що доходи українських трудових мігрантів зросли на 43%, проте темпи трудової міграції поступово уповільнюються.

Як повідомлялося, на ринку праці Польщі збільшується попит на трудових мігрантів з України, адже все більша кількість українських заробітчан переорієнтовуються на ринки Словаччини та Чехії.

Раніше у Нацбанку повідомляли, що за січень-липень 2018 року українські заробітчани переказали в Україну близько 6 мільярдів доларів.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах