9853
08:50 26.022018

Понад півмільйона закарпатців торік отримали соціальну допомогу

Економіка 1602

Державною допомогою різної спрямованості торік в області було охоплено 538 тисяч закарпатців, що становить 43% від загальної кількості населення, на загальну суму близько 3,8 мільярда гривень.

001

Зокрема за рахунок субвенції із Державного бюджету місцевим – 3,7 млрд гривень, за рахунок коштів Держбюджету – 57,7 млн, за гроші обласного бюджету – 16,8 млн. гривень. Такі дані під час засідання колегії департаменту соціального захисту населення навів директор департаменту Михайло Петрішка, підбиваючи підсумки роботи за минулий рік. У 2017-му максимальну кількість соціальних програм перевели на механізми надання грошових компенсацій за послуги, які обрала сама людина, виходячи з власних потреб, а не рішень чиновника. Так, зокрема, запровадили компенсації за санаторно-курортне лікування постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи та учасників АТО. Загалом минулий рік директор департаменту охарактеризував як складний з огляду на стан соціально-економічного розвитку країни в цілому, що знайшло своє відображення і у соціальній сфері області. За його словами, наразі інструменти соцзахисту населення є найбільш затребуваними в суспільстві. Від якості і своєчасності послуг, що надає держава через соціальний захист формується авторитет органів виконавчої влади на місцях, повідомила “Карпатському об’єктиву” прес-служба ОДА.

У 2018-му Мінсоцполітики планує продовжити роботу над вдосконаленням програми житлових субсидій, приділивши увагу питанням адресності підтримки, – повідомив М. Петрішка, окреслюючи плани на поточний рік. Наступний етап модернізації державних соціальних програм –реформування системи пільг, забезпечення принципу «гроші ходять за людиною». Наразі Міністерство працює над комплексним механізмом монетизації пільг, у тому числі на проїзд, та пільг на житлово-комунальні послуги.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
09:45
Ужгородку судитимуть за організацію незаконного грального закладу
09:11
Зміни цін на продукти харчування на споживчому ринку області
09:01
МЗС пояснило, як чоловіки за кордоном отримуватимуть консульські послуги після 18 травня
08:30
На Рахівщині спалахнула пожежа на приватному обійсті
17:12
Підписано закон про збільшення штрафів за порушення військового обліку
16:45
Всі новини