9033
11:41 10.012018

Закарпаттю виділили понад 53 мільйони на відновлення Музею лісу і сплаву

Економіка 1712

1496902726_fetchimageМіністерство екології України виділило Закарпатській області 53,1 мільйони гривень на відновлення Музею лісу і сплаву на Чорній ріці в Міжгірському районі.

Ця сума повністю покриває потреби у відновленні цього унікального об’єкта. Тендер проведений ще минулого року, роботи почнуться, як тільки дозволять погодні умови. Крім того, до місця розташування Музею буде прокладена дорога з асфальтним покриттям. Сподіваємося, що відкриємо Музей в урочистій обстановці ще до кінця цього року.

Нагадаємо, що єдиний у Європі (і один із двох у світі) Музей лісу і сплаву в Міжгірському районі, який належить Мінекології і входить до Національного природного парку «Синевир», знаходиться в занедбаному стані й руйнується. Під час катастрофічних паводків 1998 та 2001 років Музей зазнав значних пошкоджень, а у 2008 році обласна влада під керівництвом клану Балог всупереч закону віддала Музей у комунальну власність, щоб потім забрати в приватні руки.

Унікальний об’єкт не дозволили приватизувати місцеві мешканці та громадськість. Геннадій Москаль через суд ініціював повернення Музею на баланс Мінекології і таким чином зробив можливим фінансування відновлювальних робіт. Після відкриття Музей лісу і сплаву, як і в попередні роки, стане перлиною Карпат, одним із чудес України, подивитися на яке приїжджатимуть тисячі туристів.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах