8935
15:50 27.122017

В Україні ще два банки самоліквідувалися

Економіка 1677

48bb8d00340e2a975cf42e1cb9fb3b24-900x603Нацбанк відкликав ліцензії у двох банків у зв’язку з добровільним припиненням їх банківської діяльності.

Національний банк України відкликав ліцензії у «Апекс-Банку» і «Промислово-фінансового банку» у зв’язку з припиненням добровільним цими фінустановами банківської діяльності.

Як повідомляється на сайті НБУ, підставою для відкликання ліцензій стало узгодження банками з регулятором плану припинення банківської діяльності та повне виконання відповідних зобов’язань.

Нацбанк нагадав, що така процедура стала можливою завдяки прийняттю в березні 2017 року Закону України «Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків», в рамках якої акціонери банку можуть прийняти рішення про припинення банківської діяльності без ліквідації і продовжити працювати на ринку фінансових послуг або проводити інші види господарської діяльності.

Також в НБУ нагадали, що раніше регулятор за аналогічною процедурою відкликав банківську ліцензію у банку «Фінансовий партнер».

Крім того, як зазначив регулятор, рішення про добровільне припинення банківської діяльності прийняв «Кредит Оптима Банк».

Згідно з чинним законодавством, в Україні статутний капітал банку не може бути нижчим за 500 млн грн.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах