8792
08:32 20.122017

Для розвитку фізичної культури і спорту в бюджеті краю на 2018 рік передбачено понад 50 мільйонів гривень

Економіка 2156

Головному розпоряднику коштів у проекті обласного бюджету на 2018 рік передбачено видатки у сумі 51 530,0 тис.грн., з яких на фінансування галузі „Фізична культура і спорт” – 50 730,0 тис.грн. і галузі „Соціальний захист та соціальне забезпечення” – 800,0 тис.грн. У вищезазначених обсягах для проведення капітальних видатків за рахунок коштів, що передаються із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду) передбачено 781,0 тис. гривень.

4-67

У загальному фонді враховано видатки на проведення навчально-тренувальних зборів і змагань у сумі 4 800,0 тис.грн., на підготовку спортсменів школою вищої спортивної майстерності та центром олімпійської підготовки – 9 143,3 тис.грн., на утримання та навчально-тренувальну роботу комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл – 12 853,3 тис.грн., на фінансову підтримку дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які підпорядковані обласним організаціям фізкультурно-спортивних товариств „Колос”, „Україна”, „Спартак” і „Динамо”, планується виділити 14 561,1 тис. гривень, повідомила “Карпатському об’єктиву” прес-служба Закарпатської облради.

Крім того, на утримання обласного центру з фізичної культури і спорту інвалідів „Інваспорт”, обласної дитячо-юнацької школи інвалідів та проведення ними навчально-тренувальних зборів і змагань та заходів з інвалідного спорту передбачається спрямувати 4 910,6 тис.гривень. Для забезпечення діяльності обласного центру фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх” та проведення ним фізкультурно-масових заходів серед населення регіону враховано видатки у сумі 929,8 тис. гривень.

На оплату праці з нарахуваннями в галузі фізичної культури і спорту по установах, які повністю утримуються за рахунок коштів обласного бюджету, передбачено 15 246,1 тис.грн., що складає 30,5 відс. обсягу видатків загального фонду на фізичну культуру і спорт.

Для здійснення капітальних видатків у закладах фізичної культури і спорту передбачається 781,0 тис.грн. для придбання спортивного обладнання.

Для виконання обласних програм управлінням молоді та спорту облдержадміністрації передбачено видатки у сумі 3 800,4 тис.грн., з них на:

„Програму розвитку фізичної культури і спорту в Закарпатській області на період до 2020 року” – 3 000,4 тис.грн., за рахунок яких планується здійснювати оплату за навчання студентів із числа провідних спортсменів, працівників галузі області у вищих навчальних закладах, відзначати грошовими нагородами облдержадміністрації і обласної ради кращих спортсменів області – переможців та призерів державних і міжнародних змагань та їх тренерів, виплачувати стипендії облдержадміністрації і обласної ради талановитим перспективним спортсменам області та їх тренерам. Крім того, планується, забезпечити екіпірування збірних команд області, придбати спеціальне спортивне обладнання для проведення спортивних змагань різного рівня;

„Регіональну програму «Молодь Закарпаття» на 2016 – 2020 роки” – 800,0 тис. гривень.

Пріоритетні завдання, які необхідно здійснити для розвитку фізичної культури і спорту: підвищення рівня залучення населення до занять фізичною культурою та масовим спортом, набуття навичок здорового способу життя, зміцнення здоров’я нації та попередження захворювань; забезпечення розвитку олімпійських та неолімпійських видів спорту, організація фізкультурно-оздоровчої та спортивної діяльності інвалідів, підтримка спорту вищих досягнень, забезпечення функціонування обласних дитячо-юнацьких спортивних шкіл усіх типів та центру олімпійської підготовки з пріоритетних видів спорту в області.

Також пріоритетним напрямком буде забезпечення спрямування коштів для співфінансування будівництва та реконструкції об’єктів соціально-культурної сфери, житлово-комунального господарства та інших об’єктів, фінансування яких буде проводитися за рахунок державного фонду регіонального розвитку.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах