8341
10:54 21.112017

Архів Мукачева облаштують новою системою пожежогасіння та закуплять обладнання для реставрації

Економіка 3363

Програму розвитку архівної справи в Мукачеві до 2020 року планують розглянути на черговій сесії Мукачівської міськради, яка відбудеться 30 листопада.

1

Станом на 1 жовтня 2017 року в архівному відділі виконавчого комітету Мукачівської міської ради зберігається 111 фондів, у складі яких 34857 справ, із них 21873 – віднесено до Національного архівного фонду. Щороку ліквідовуються понад 50 суб’єктів підприємницької діяльності, від яких на зберігання надходить біля 500 справ. Видаються архівні довідки та копії документів, що сприяють забезпеченню прав громадян, гарантують соціальний захист, дозволяють їм оформляти пенсії, переглядати їх розмір, отримувати компенсаційні виплати, користуватися відповідними пільгами. Архівний відділ виконавчого комітету Мукачівської міської ради значну увагу звертає на виконання запитів, спрямованих на забезпечення прав та законних інтересів юридичних і фізичних осіб.

Фінансовий ресурс програми становить трохи більше 400 тисяч гривень.

За рахунок програми архів забезпечуватимуть обладнанням для реставрації, ремонту, ксерокопіювання документів, придбання витратних матеріалів для виконання робіт, спрямованих на поліпшення фізичного стану документів, придбання коробок.

Коштом програми будуть встановлювати системи вентиляції та кондиціювання повітря в архівосховищах, автономної системи опалення, установлення нових та ремонт наявних систем пожежогасіння і пожежної сигналізації. Також проводитимуть поточний ремонт приміщень, інформує Мукачівська міськрада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах