8271
18:37 15.112017

Роботодавці провели консультації з закарпатською митницею та прикордонною службою

Економіка 3321

В Ужгороді відбулася консультаційна зустріч керівництва Обласного об’єднання організацій роботодавців “Закарпаття” з представниками Закарпатської митниці ДФС та Державної прикордонної служби. Зустріч пройшла в офісі ОООРЗ.

1731895735-1

Робоча зустріч з представниками митниці та прикордонної служби є логічним продовженням нещодавньої зустрічі топ-менеджерів найбільших підприємств Закарпаття, за підсумками якої великий бізнес визначив топ-10 найбільш вагомих проблем, що заважають розвитку бізнесу на Закарпатті, інформує Бізнес Закарпаття.

Серед обговорюваної проблематики керівників закарпатських підприємств звернули особливу увагу на необхідність врегулювання проблем перевезення вантажів на митницях та перетину кордону в бізнес цілях. Великі черги в зоні розмитнення вантажів, а також постійна завантаженість смуги для легкових авто на закарпатських пунктах пропуску створюють труднощі для бізнесу та, зрештою, негативно впливають на інвестиційну привабливість краю.

Саме тому, з метою напрацювання нових механізмів нівелювання проблем перетину кордону, з ініціативи ОООРЗ проведено відповідну консультаційну зустріч з уповноваженими представниками митниці та інших державних структур, яким підвідомчі відповідні питання. В обговоренні взяли участь Голова ОООРЗ Володимир Панов, Начальник відділу прикордонного контролю Чопського прикордонного загону Роман Марценюк, в.о. начальника Закарпатської митниці ДФС Микола Ясевич, начальник управління організації митного контролю Закарпатської митниці ДФС  Зигмунд Гадар, в.о. директора філії УДП «Укрінтеравтосервіс-Закарпаття» Іван Бірак, директор ГС “Асоціація бізнесу Закарпаття” Віталій Попович.

В ході зустрічі блок ключових проблем було вирішено умовно розділити за принципом рівневості: проблеми місцевого рівня (які можливо вирішити за допомогою місцевих митних органів), проблеми центрального рівня (які потребують залучення центральних органів влади), та проблеми міжнародного рівня (які потребують міжурядових консультацій).

Під час обговорення присутні поділились думками щодо питань як оптимізувати роботу на місці, які ресурси та резерви варто залучити для того щоб максимально нівелювати наявні негативні тенденції в даній сфері.

Також учасники зустрічі визначили ключові питання, які неможливо вирішити без залучення центральних органів влади і внесення змін до національного законодавства.

Запрошені учасники зустрічі зазначили,  що вирішення  більшості проблемних питань на митниці потребує  впровадження механізму синхронізації роботи пунктів пропуску (ред. –  як з боку України так із з ЄС), що можливе лише за умови двосторонніх домовленостей  на міжурядовому рівні.

В підсумку, учасники консультаційної зустрічі запевнили, що зі свого боку і в межах своєї компетенції сприятимуть подальшому розв’язанню піднятих проблем і зроблять все можливе для оптимізації роботи закарпатських пунктів митного контролю.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах