ko.net.ua

На різдвяний ярмарок – до Відня!

З 10 грудня через Закарпаття курсуватиме потяг «Київ – Відень».

Європа стає ближчою. Уже з грудня закарпатці матимуть змогу легко мандрувати залізницею до країн Євросоюзу.

Австрійська федеральна залізниця внесла в систему бронювання новий безпересадочний потяг сполученням Київ – Львів – Будапешт – Відень, ідеться на офіційному сайті Австрійської федеральної залізниці.

Згідно з опублікованим розкладом, з Києва цей поїзд відправлятиметься о 14.07 і прибуватиме до Львова о 19.50, не зупиняючись по дорозі. Зі Львова він вирушатиме о 21.00 і до угорського кордону матиме ще три зупинки – Стрий, Мукачево та Чоп. Після цього в нього ряд зупинок в Угорщині, і наступного дня о 8.20 поїзд буде в Будапешті. До кінцевого місця призначення – Відня – він прибуде об 11.21.

У зворотному напрямку з Австрії потяг відправлятиметься о 16.42, наступного дня о 10.10 прибуватиме до Львова, а в Києві буде о 17.11.

Вартість квитків на цей поїзд поки невідома, а бронювання недоступне. Варто також зазначити, що, швидше за все, ідеться про один або декілька причіпних вагонів.

Нагадаємо, запуск поїзда «Київ – Відень» у червні анонсував екс-керівник «Укрзалізниці» Войцех Бальчун. У вересні виконуючий обов’язки голови правління «Укрзалізниці» Євген Кравцов підтвердив намір запустити такий поїзд до кінця 2017 року.

Христина БІКЛЯН