7543
20:15 4.102017

Отримувати пенсію через банк вигідно

Економіка 2489

В сучасному технологічному світі все більше закарпатців вдаються до комп’ютеризованих послуг. Це дійсно зручно, адже як тільки пенсія надходить на банківський рахунок пенсіонера, він отримує про це СМС-повідомлення. Сьогодні у всіх райцентрах і багатьох селах області встановлені банкомати основних банків і пенсіонер може отримати свою пенсію у будь-який зручний для себе час, знявши всю чи частину пенсії, може розрахуватися карткою, скажімо, через Інтернет за комунальні послуги чи за покупку в крамниці. Що важливо – він може це зробити на всій території України. 

1-185-e1505994308251При цьому така форма виплати пенсій є взаємовигідною для всіх сторін – і Пенсійному фонду, і банкам, і пенсіонерам, адже такий спосіб дозволяє заощадити кошти для виплати та підвищення пенсійних виплат, інформують в Головному управлінні ПФ Закарпаття.

Сучасні технології спрощують отримання інформації і майбутнім пенсіонерам. Кожному громадянину, особливо передпенсійного віку, потрібно періодично перевіряти стан своєї пенсійної справи, отримавши відповіді на такі запитання: «Чи сплачує за мене роботодавець кошти до Пенсійного фонду?», «Чи вірно відображаються мої індивідуальні дані та обліковується моя заробітна плата в органах Пенсійного фонду?», «Який страховий стаж я маю?».

Пенсійний фонд України надає можливість здійснювати постійний контроль за даними, що можуть впливати на пенсійні права громадян, за допомогою веб-порталу Пенсійного фонду України. Тут зручно і оперативно можна взаємодіяти з органами Пенсійного фонду та дистанційно отримувати послуги, які раніше вимагали особистого звернення до Фонду.

Принциповою відмінністю від попередніх форм інформування Пенсійним фондом через Інтернет є той факт, що веб-портал надає електронні послуги кожній особі індивідуально з дотриманням вимог до захисту персональних даних.

Після проходження відповідної процедури реєстрації коло електронних послуг значно розширюється, надаються такі можливості:

– отримання інформації про страховий стаж, нараховану заробітну плату та сплачені страхові внески з системи персоніфікованого обліку, починаючи з 2000 року (для тих громадян, які працюють чи працювали);
– отримання пенсійної інформації (для пенсіонерів);
– формування запитів на попередню підготовку документів;
– можливість подачі скарг;
– запис на прийом до фахівців Фонду.

Процедура реєстрації на веб-порталі максимально спрощена – проводиться вона тільки один раз. Для цього необхідно звернутися до відповідного територіального органу Пенсійного фонду – громадяни звертаються до найближчого управління Фонду за місцем їх проживання. При зверненні необхідно заповнити заяву (можна підготувати заяву вдома за формою, яка викладена на веб-порталі, або заповнити безпосередньо при зверненні до Фонду – при необхідності фахівці Фонду допоможуть Вам у її заповненні). Працівники Фонду ідентифікують особу заявника (представника) шляхом перевірки пред’явлених документів і перевіряють повноту та відповідність вказаних у заяві персональних даних особи даним, що містяться у пред’явлених цією особою документах.

Звертаємо увагу, що також існує можливість подачі заяви на реєстрацію безпосередньо з порталу (без особистого відвідання органу ПФУ) – тільки при наявності електронно-цифрового підпису (ЕЦП). Важливим є той факт, що під час реєстрації ідентифікація користувачів може здійснюватися за допомогою електронного пенсійного посвідчення (ЕПП).

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах