7248
08:33 18.092017

Стан продажу ліків на Закарпатті

Економіка 1661

Фармацевтичні товари відносяться до товарів першої необхідності, які в свою чергу суттєво впливають на головний критерій життя – здоров’я і працездатність населення.

2266643

Станом на 1 січня п.р. торгова мережа аптечних закладів, що належить підприємствам – юридичним особам, нараховувала 250 аптек і аптечних пунктів. Більше, ніж четверта частина їх кількості розташована у м.Ужгород.

У І півріччі 2017р. через роздрібну торгову мережу реалізовано фармацевтичних товарів на 588,8 млн.грн, товарів медичних та ортопедичних – на 66,9 млн.грн. Більше половини всієї реалізації забезпечено підприємствами міст Ужгород, Мукачево та Хуст, повідомила “Карпатському об’єктиву” Леся Антошик – начальник відділу аналізу даних економічної статистики Головного управління статистики у Закарпатській області.

Продаж фармацевтичних товарів через торгову мережу на особу у першому півріччі становив 468 грн проти 348 грн у відповідному періоді попереднього року, товарів медичних та ортопедичних – 53 грн (при 41 грн – у І півріччі 2016р.).

Частка фармацевтичних товарів та товарів медичних та ортопедичних, вироблених на території України, в загальному обсязі їх продажу становила більше половини, що свідчить про конкурентноспроможну якість вітчизняних лікарських засобів.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах