7140
19:47 5.092017

На Закарпатті підбили підсумки проведення перевірок та превентивних заходів у дитячих оздоровчих закладах

Економіка 3869

У період літніх відпусток та шкільних канікул чимало батьків зазвичай переймаються тим, як організувати якісний і змістовний відпочинок для своїх дітей. Не в кожного є можливість відправити чадо у сільську місцевість до родичів чи влаштувати цікаву туристичну мандрівку, отож покладають надії на літні оздоровчі заклади. Благо, такі ще функціонують в нашій області. На сьогодні їх 12, зокрема в Ужгородському, Мукачівському, Іршавському, Хустському, Свалявському та Рахівському районах.  

Діти-Відпочинок-600x381

Щоправда, за сучасними мірками, житлово-комунальні умови у багатьох з них бажають бути кращими. Але це, як кажуть, справа вибору.  Головне, аби перебування дитини у таборі відпочинку під час канікул було безпечним. Саме на цьому постійно наголошували фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області при здійсненні там перевірок та превентивних заходів.

Упродовж травня-серпня цього року з метою запобігання травматизму в дитячих оздоровчих закладах краю було проведено низку  заходів: консультації, роз’яснення, семінари та зустрічі з трудовими колективами, на яких серед іншого йшлося про безпечну експлуатацію споруд на спортивних майданчиках, правила проведення водних процедур у басейнах тощо.

Крім цього, у двох оздоровчих закладах  –  ТОВ «Водограй»  (смт Чинадійово Мукачівського району) і «Човен» (с.Березники Свалявського району) –  у цей період проведено планові перевірки,  в ході яких виявлено 37 порушень нормативно-правових актів з охорони праці, накладено 2 адміністративні стягнення на керівників та вжито заходів для їх усунення.

Загалом, як засвідчив аналіз контрольно-наглядової діяльності, проведення дитячої оздоровчої кампанії улітку 2017 року відбулося без ексцесів.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті триває підготовка населення до національного спротиву
17:01
Відкриту музично-теоретичну олімпіаду ім. Надії Затіної вдруге провели в Ужгороді
16:34
Завдяки латвійській підтримці поранені українські бійці проходять реабілітацію
16:18
В Ужгороді відзначили Всесвітній день Червоного Хреста та Червоного Півмісяця
16:03
На Закарпатті гості посварилися з нареченим і пішли коліями до Словаччини
15:48
Вихованці угорськомовних навчальних закладів Мукачева підготували концерт до Дня матері
15:34
Ужгородські «Карпати» закріпилися на другій позиції 
15:22
На території Углянської сільської ради ліквідовано стихійне сміттєзвалище
15:07
Чемпіонат Мукачівщини з футболу: результати ігор 5-го туру
14:51
На Закарпатті судитимуть експосадовців комунального підприємства, які незаконно привласнили понад 1 млн грн бюджетних коштів при ремонті доріг
14:09
Всі новини