6750
20:46 3.082017

На Мукачівщині триває операція «зачищення лісу»

Економіка 3011

На сьогоднішній день всі дороги, що пролягають лісовими масивами Мукачівського держлісгоспу, перекриті бар’єрами. Всі працівники лісової охорони працюють цілодобово, охороняючи ліс як від пожеж, так і від недобросовісних відвідувачів, які безсоромно смітять. Адже вартові лісу розуміють, що ліс є одним з найважливіших національних багатств. Ліс є найбільшим природним майном, запорукою екологічної безпеки та пріоритетним компонентом національного господарського комплексу. Відтак на Закарпатті реалізується широкий спектр заходів з охорони лісового багатства.

Ne_smity_u_lisi2

Так, директор Мукачівського держлісгоспу Василь Анталовський розповідає: «Протягом року працівники Мукачівського державного лісового господарства намагаються зберегти ліс у хорошому доглянутому стані. Починаючи ще з ранньої весни працівники державної лісової охорони проводять ряд заходів для очищення лісових масивів від сміття. У такому ж напрямку рухаються лісівники і влітку, особливо у сезон відпусток. Наразі на Мукачівщині триває зачищення лісу аби вберегти ліс від катастрофи. Адже через залишені пластикові пляшки або ж паперові пакети ліс може горіти, може задихатися від сміття. Тільки про це люди чомусь рідко замислюються».

У зв’язку з цим працівники Мукачівського державного лісового господарства звертаються до всіх, хто любить проводити час на природі, в лісі, біля річок і озер району: «Бережіть ліс від пожеж, не залишайте після себе сміття в лісі, чи не знищуйте дерева і чагарники, все це, крім того, що є правопорушенням, завдає непоправної шкоди навколишньому середовищу. Закарпатська природа завжди вабила туристів своєю чарівною красою і зберегти і примножити наші ліси – це спільне завдання для кожного жителя нашого куточку».

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах