6687
19:04 29.072017

В області намітилася тенденція до зростання рівня загального виробничого травматизму

Економіка 2340

kl1

В Ужгороді відбулося засідання колегії Управління Держпраці у Закарпатській області, на якому підбито підсумки роботи Управління за перше півріччя 2017 року,  визначено  завдання щодо подальшого вдосконалення наглядової діяльності у сфері промислової безпеки, охорони праці, гігієни праці, додержання законодавства про працю, зайнятість населення, загальнообов`язкове державне соціальне страхування в частині призначення, нарахування та виплати допомоги, компенсацій, надання соціальних послуг та інших видів матеріального забезпечення; а також обговорено ефективність заходів державного нагляду та контролю за дотриманням суб’єктами господарювання законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин.

Про діяльність  Управління за вказаний період розповів очільник установи Богдан Дорош. Богдан Володимирович в цілому позитивно оцінив роботу колективу, зауваживши, що протягом останнього часу зусилля фахівців Управління були спрямовані на легалізацію найманої праці в області, зменшення заборгованості із заробітної плати та посилення вимог до роботодавців щодо запобігання виробничому травматизму. За його словами, упродовж шести місяців поточного року було проведено 292 перевірки з питань додержання законодавства про працю та загальнообов’язкове державне страхування, за результатами яких винесено 189 приписів на усунення виявлених порушень, складено і скеровано до суду 184 адмінпротоколи. Водночас вжито заходів реагування – винесено 6 постанов на загальну суму 672 тисячі гривень – за виявленими фактами використання суб’єктами  нелегальної найманої праці та допущення працівників без належного повідомлення органів  ДФС.

Богдан Дорош  також звернув увагу присутніх на те, що в області намітилася тенденція до зростання рівня загального виробничого травматизму, при цьому наголосив: не останню роль тут зіграла активізація роботи фахівців Управління в плані виявлення та документування таких випадків. У зв’язку з цим на засідання колегії були запрошені та заслухані представники підприємств, де зафіксований ріст рівня виробничого травматизму, зокрема ТОВ «Ядзакі Україна», ПАТ «Будавтодор» і ПрАТ «Мукачівський завод ЗБВіК».

 Окремо Богдан Дорош зупинився на діяльності установи, пов’язаній з передачею деяких повноважень Держпраці органам місцевого самоврядування. Участь в обговоренні виступу керівника взяли перший заступник начальника Управління Василь Грицик та заступник начальника Володимир Горєв. Кожен назвав позитивні моменти та вказав на недоліки, які, на жаль, ще мають місце в діяльності колективу.

Щодо другого питання, винесеного на порядок денний засідання і яке стосувалося ефективності проведених заходів державного нагляду та контролю за дотриманням суб’єктами господарювання законодавства про працю в частині оформлення трудових відноси, відзвітував  начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Ярослав Турянський. Він більш предметно зупинився на роботі відділу в плані детінізації трудових відносин у краї.

У підсумку члени колегії окреслили подальші завдання для колективу Управління Держпраці на друге півріччя, визначили пріоритети, серед яких:  організація низки превентивних заходів, спрямованих на поліпшення стану промислової безпеки, охорони та гігієни праці, додержання законодавства про працю, зайнятість населення, загальнообов’язкове державне соціальне страхування у частині призначення, нарахування та виплати допомоги, компенсацій, надання соціальних послуг та інших видів матеріального забезпечення.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах