6597
20:45 24.072017

На Закарпатських газових свердловинах виявили порушення умов консервації. ФОТО

Економіка 3739

Фахівці Управління Держпраці провели планову перевірку трьох об’єктів ПАТ «Укргазвидобування»

1

Упродовж трьох днів тривала планова перевірка об’єктів, що знаходяться на території Закарпатської області філії ГУ «Львівгазвидобування» та Стрийського відділення бурових робіт, зокрема  газових свердловин   № 2,3,11- Лютнянська  Лютнянського газового родовища.

Свердловина №2  на сьогодні перебуває на консервації. Під час її перевірки було виявлено чотири порушення умов консервації. Окрім цього, за словами головного державного інспектора відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Закарпатській області Андрія  Ковальчука, при будівництві свердловини №3 відсутній порядок допуску сторонніх осіб на територію об’єкта, визначений керівником; біля входу (в’їзду) на територію  об’єкта і по периметру відсутні знаки безпеки, схема руху транспортних та пішохідних потоків з вказаними на ній поворотами, зупинками, виїздами, переходами на об’єкті; на запірній арматурі (засувках, кранах) відсутні покажчики положень «відкрито» та «закрито». Водночас бурова бригада не забезпечена газоаналізаторами для проведення необхідних замірів.

Порушення вимог законодавчих і нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки перевірка виявила і на свердловині №11. Серед них: відсутність на території об’єкта ухилів і пристроїв для відведення атмосферних і поливальних вод; планів виробничих майданчиків, де зазначено газонебезпечні і пожежонебезпечні місця з переліком цих місць затверджених керівником; пішохідні доріжки не очищаються від бруду тощо. Загалом було зафіксовано 14 таких порушень.

За підсумками перевірки, на посадову особу накладено адміністративне  стягнення  у вигляді штрафу, керівнику видано приписи для обов’язкового усунення порушень.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах