6375
12:02 9.072017

Німецькі виробники зацікавились вівчарством Тячівщини

Економіка 2202

Днями на Тячівщину навідався експерт сільського господарства з Німеччини Гюнтер Арнольд Рунов.

_DSC0539-600x400

Головна мета візиту закордонного гостя – вивчення українського ринку і налагодження співпраці щодо постачання продукції тваринництва і зокрема вівчарства німецьким виробникам сільськогосподарської продукції.

У Тячівській державній адміністрації відбулося декілька зустрічей, які з експертом провів голова Василь Дем’янчук за участі свого заступника Михайла Полаженця, начальника відділу агропромислового розвитку Юрія Дана, директора комунального підприємства “Агенція регіонального розвитку Тячівського району” Олесі Ребар та ін.

Під час зустрічі Гюнтер Арнольдом Рунов окреслив перспективи такої співпраці, яка може мати у недалекому майбутньому позитивні результати. У разі підписання договорів з фермерськими господарствами району, які утримують дрібну рогату худобу, вони отримають постійний і надійний європейський ринок збуту. Німецькі виробники готові закуповувати продукцію тваринництва – у живій вазі, в значних обсягах і за високими цінами.

Як наголосив голова Тячівської райдержадміністрації Василь Дем’янчук Тячівщина серед лідерів з утримання великої рогатої худоби у краї. На сьогодні чисельність поголівя овець сягає більше 50 тисяч. І однією з основних проблем подальшого розвитку саме вівчарства є відсутність надійного ринку збуту.

– Ми готові згуртувати фермерів і надати сприяння в подальшому вивченні цього важливого питання, – наголосив Василь Дем’янчук.

Також Гюнтер Арнольд Рунов навідався в найбільші господарства для ознайомлення з традиціями веденняння вівчарства в районі. Відтак була організована наступна зустріч з місцевими фермерами, де сторони обговорили умови і можливості налагодження такої співпраці, інформє Райдержадміністрація.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах