6077
19:59 15.062017

Мінприроди анулювало півсотні ліцензій щодо поводження з небезпечними відходами

Економіка 2026

Мінприроди України підготувало перелік суб’єктів господарювання, відносно яких прийнято рішення про анулювання ліцензій на провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними відходами. Перелік створено задля здійснення контролю та недопущення провадження безліцензійної діяльності. До нього включено 58 ліцензіатів із усієї України, стосовно яких винесено рішення про анулювання ліцензій у період 2016-2017 років.

88Довідково. Відповідно до частини першої статті 16 Закону України “Про ліцензування видів господарської діяльності” анулюванням ліцензії є позбавлення ліцензіата права на провадження виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню, шляхом прийняття органом ліцензування рішення про анулювання його ліцензії.
За змістом частини 9 вказаної статті Закону, якщо ліцензіат протягом строку набрання чинності рішенням органу ліцензування про анулювання ліцензії подає скаргу (апеляцію) до Експертно-апеляційної ради з питань ліцензування, дія цього рішення органу ліцензування зупиняється до прийняття рішення спеціально уповноваженим органом з питань ліцензування за результатами розгляду апеляції Експертно-апеляційною радою з питань ліцензування.
Враховуючи листа Міністерства юстиції України стосовно дії наказів Мінприроди про анулювання ліцензій у сфері поводження з небезпечними відходами, дія зазначеного обмеження щодо зупинення дії рішення органу ліцензування про анулювання ліцензії закінчується з моменту набрання чинності рішенням спеціально уповноваженого органу з питань ліцензування про задоволення апеляції чи про відхилення апеляції, усунення порушень законодавства у сфері ліцензування за результатами розгляду апеляції Експертно-апеляційною радою з питань ліцензування. Інших положень, що обмежують дію рішення органу ліцензування про анулювання ліцензії, Закон не містить.
Враховуючи зміст частини 9 статті 16 Закону, з дня прийняття рішення Державною регуляторною службою України за результатами розгляду скарги до моменту скасування наказу Мінприроди, ліцензія відповідного суб’єкта ліцензування є анульованою.

ПЕРЕЛІК

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах