5709
10:18 18.052017

На ринках Ужгорода подешевшала черешня і полуниця

Економіка 13182

На ринках Закарпаття рання черешня та полуниця з’явилася тиждень тому. Кілограм городніх ягід коштував майже сотню. Вчора, 17 травня, на Зеленому ринку, що знаходиться на площі Корятовича в Ужгороді, кілограм ароматних ягід можна було купити за 60, 55 і 50 грн. Кіло черешень – за 40 грн.

черешня

Жінка середніх років з молодим чоловіком (можливо, це її син) продають ранню городину та перший урожай черешні та полуниці. Ягоди правлять по 60 грн. за кіло, черешню – по 40 грн. Кажуть, що ягоди з Виноградівщини, а черешні свої – із Завидова.

Напроти чорнява жінка продає черешні. За півлітрову банку просить 13 грн. Представляється Надією. Живе в Ужгороді.

– Зібрала перший урожай черешні. Півлітрову банку продавала за 15 грн. Перекупники навезли повно черешень, поставили ціну 40 за кіло. Я теж опустила. Минулого року літрова банка ранніх черешень коштувала 50 грн. Така ціна трималася довго. Не розумію, чому ціну опустили, адже урожай погано достигає через дощі, – розповіла продавчиня.

Надворі за рогом біля чоловіка років 55 черга. Полуницю з Виноградівщини продає по 55 і 50 грн.

– Ціна трохи впала, але для нас, пенсіонерів, їсти ягоди за такі гроші – це дорого. Почекаємо, коли подешевшає, – зізналася пані Людмила.

Тетяна Грицищук, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах