5068
14:40 26.032017

До уваги закарпатці: спрощено порядок переміщення готівкової інвалюти через кордон

Економіка 2382

2WZPFAНаціональний банк спростив порядок переміщення готівкової іноземної валюти фізичними особами через митний кордон України.

Відтепер розширено перелік документів, які фізичні особи-резиденти мають надавати при митному декларуванні готівкової іноземної валюти, що перевищує 10 000 євро в еквіваленті.

“Для підтвердження джерел походження валютної готівки можна надавати не лише документи, що підтверджують зняття готівки з рахунків у банках (фінансових установах), а також квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою, якщо така операція мала місце”, – роз’яснили в НБУ.

Також працівникам дипломатичної служби України, що повертаються в Україну по завершенні довготермінового закордонного відрядження, дозволено ввозити в Україну готівкову іноземну валюту, у сумі, що перевищує 10 000 євро в еквіваленті, на підставі довідки відповідної дипломатичної установи.

Крім того, втричі збільшено строк дії підтверджуючих документів, необхідних для митного декларування готівкової іноземної валюти (про зняття готівки з рахунків та довідки закордонної дипломатичної установи України) – з 30-ти до 90 календарних днів.

Відповідні зміни передбачені Постановою Правління Національного банку України “Про внесення зміни до Інструкції про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України” від 22.03.2017 року №24. Постанова набула чинності учора, 23 березня 2017 року.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах