5024
09:40 24.032017

Ужгородський аеропорт хочуть віддати в оренду угорській авіакомпанії. ВІДЕО

Економіка 3100

Влада Закарпатської області має намір запропонувати угорської авіакомпанії Wizz Air взяти в оренду аеропорт Ужгород. Переговори з цього питання повинні відбутися наступного тижня в місті Дебрецен, передає ЦТС з посиланням на Ужінформ.

2589-

“Ми їдемо в Дебрецен для того, щоб запропонувати угорської Wizz Air взяти в оренду наш аеропорт. Ідея полягає в тому, що у них оператор аеропорту Дебрецен вже сертифікований EASA і, фактично, ми не будемо мати проблем із сертифікацією оператора. Ми поставимо європейського сертифікованого оператора і розблокуємо цю систему. Якщо наші колеги (з Києва) не хочуть допомагати нам, ми змушені проситися до найближчих сусідів “, – заявив Михайло Рівіс, голова Закарпатської обласної ради. Губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль уточнив, що угорська компанія може створити філію в Україні.

Відзначимо, що, можливо, чиновники мали на увазі компанію Airport Debrecen Kft, що є оператором аеропорту Дебрецен, або інвестиційну групу XANGA, яка з 2011 року володіє більшістю акцій цього оператора. Лоукост-перевізник Wizz Air не оперує аеропортами.

Зараз з Дебрецена літає переважно Wizz Air. Лоукостер виконує польоти по 4 напрямках (Бове, Лондон-Лутон, Мілан-Бергамо, Ейндховена), а з кінця березня – будуть додані рейси на Мальме і Тель-Авів. Також в Дебрецен з Мюнхена літає німецька авіакомпанія Lufthansa. У 2016 році аеропорт прийняв 284,4 тис. Пасажирів.

При цьому аеропорт Ужгород не приймає регулярні рейси з червня 2016 року. Для повернення авіакомпаній в повітряну гавань Україні потрібно домовитися зі Словаччиною про передачу відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху на прикордонній території українським диспетчерам. Аеропорт Ужгород розташований в безпосередній близькості до словацького кордону, при посадці літаки перетинають повітряний простір Словаччини.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах