4947
21:05 17.032017

Нові підземних контейнери для сміття та сміттєсортувальний завод цього року з’являться у межах Мукачева

Економіка 5793

Ще днями біля кінотеатру «Перемога» мукачівців здивували нові сміттєві баки, які своїм виглядом не схожі на жодні інші, які раніше були встановлені у місті над Латорицею.

_MG_4430

І колір не такий, і матеріал, і сама структура сміттєвого баку.

Як повідомили для «Карпатського об’єктиву» у місті впроваджують новітні технології зі збору сміття.

За слова начальника управління міського господарства, Мукачево єдине місто на Закарпатті, де впроваджують нові технології, відтак облаштовують підземні контейнери для збору відходів.

«Цим ми хочемо показати, що Мукачево йде до Європейського рівня. Саме ці баки кращі тим, що окрім того що покращують естетичний вигляд Мукачева, вони вдосконалюють сервіс для наших житів, які користуються даною послугою. Бо ж контейнері закриті, що унеможливлюють доступ до сміття безхатченків, а також вихід з них неприємного запаху. Контейнери мають великий вміст, хоча за своїм розміром не великі, тому що практично половина баку розміщена під землею.

Варто звернути увагу на те, що саме ці підземні контейнери також економлять періодичність його вивозу комунальними службами , відтак паливно-мастильні матеріали і, звісно, покращують інфраструктуру міста Мукачева», – зазначив начальник управління міського господарства В’ячеслав Гасинець.

_MG_4389

Наразі у місті встановлено три підземні контейнери об’ємом по 3 метри кубчіних виготовлених з твердих полімерних матеріалів. Висота контейнерів – 2,5 метра, з них 1,3 метри – під землею.

За словами начальника управління міського господарства цього року планується облаштування таких майданчиків і на інших вулицях міста.

Мукачівців такі новації лише втішають, а у соціальних мережах почалося активне обговорення даної теми. Жителі міста звертаються увагу на те, де у першу чергу потрібно встановити дані контейнери, мотивуючи це тим, що саме у тих місцях вони вкрай необхідні.

Проте не все так просто, як того б хотілося. Звичайно, деяких мешканців Мукачева останні новинки, які звилися у міста лише обурили. Мовляв, окрім сміттєвих баків у краї є більш важливіші проблеми, котрі потрібно вирішувати вже сьогодні, а саме стан доріг після тривалої зими.

Зазначимо, що тема вивозу сміття розглядалася також на черговій сесії міської ради, де було оголошено про те, що у Мукачеві планується створити підприємство, яке створять комунальне підприємство «Чисте місто» та компанія «АВЕ».

Засновники матимуть по 50% акцій в новому підприємстві. Завод планують звести до кінця літа і тут сортуватимуть побутові відходи, які звозять на міський полігон. Окрім того, на сміттєзвалищі буде зведено й установка для переробки біогазу, а термін окупності нового проекту становить 4 роки.

Сподіваємося, що з появою нових сміттєвих контейнерів зміниться не лише вигляд інфраструктури міста, але й покращиться культура самих жителів Мукачева.

Ілона Вільна

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах