ko.net.ua

12 закарпатцям підтвердили пільговий стаж для призначення пенсії

В головному управлінні Пенсійного фонду України в Закарпатській області працює комісія з питань підтвердження стажу роботи на посадах, що дають право на призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років.

Комісія створена для вирішення питань підтвердження періодів роботи, що зараховуються до трудового стажу для призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років тільки у разі ліквідації підприємства, установи та організації без визначення правонаступника. Комісія розглядає заяви про підтвердження стажу роботи та приймає рішення щодо його підтвердження або про відмову. Головою комісії є начальник головного управління, членами комісії є заступник начальника, начальник управління пенсійного забезпечення, спеціалісти

Фонду, представники управління соціального захисту населення, обласної ради профспілок, об’єднання роботодавців, управління держпраці, та ін.

14 березня відбулося чергове засідання комісії. В ході засідання було прийнято рішення про підтвердження пільгового стажу 12 громадянам, 2 було відмовлено, а документи ще двох заявників направлено до територіального управління для проведення зустрічної перевірки первинних документів з метою уточнення періодів перебування заявників у відпустці по догляду за дітьми, інформує Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області.