4683
14:20 28.022017

В Ужгороді обговорили безпеку та статистику пасажирських перевезень

Економіка 2970

Сьогодні, 28 лютого, в прес-центрі Закарпатської ОДА відбувся брифінг директора житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури Закарпатської ОДА Едуарда Маляра, заступника начальника Управління Укртраснбезпеки в Закарпатській області Сергія Кейса та т.в.о. заступника начальника Управління превентивної діяльності ГУ Нацполіції в Закарпатській області Івана Драгули. Темою зустрічі стала безпека пасажирських перевезень в області транспортом загального користування.

^C2B6C849F84FC36443B2706682F6393E5301F71204F695F293^pimgpsh_fullsize_distr

Так, Едуард Маляр зазначив, що за 2016 рік пасажирським транспортом з урахуванням перевезень, які виконані фізичними особами-підприємцями скористались майже 47 мільйонів осіб. З них, залізничним транспортом перевезено 9 млн. пасажирів, автомобільним транспортом 37 млн. пасажирів, що на 12, 8 % менше аналогічного показника минулого року.

Перевезення пасажирів на маршрутах загального користування в області здійснюють 160 перевізників. Протягом минулого року проведено 4 конкурси з визначення перевізників. Маршрутна мережа внутрішньообласного автобусного сполучення загального користування складається з 458 маршрутів, з яких – 86 міжміських та 371 приміських маршрутів. Для забезпечення перевезення пасажирів щодня на маршрутах області використовується понад 727 транспортних засобів.

Також, пан Маляр розповів, що протягом 2016 року водіями автобусів скоєно 15 ДТП, з них 11 з вини водіїв автобусів. Найбільш поширеними причинами ДТП є перевищення швидкості, технічні несправності транспортних засобів, порушення ПДР, неналежний контроль з боку контролюючих органів.

Важливо зазначити, що при виявленні випадків надання послуг з перевезення пасажирів на таксі нерезидентами складаються протоколи про правопорушення. За інформацією Закарпатської митниці ДФС штраф за такі правопорушення коливається від 500 тис грн до 1 млн грн.

На території області розташовано 266 залізничних переїздів, через 207 пролягають автобусні маршрути загального користування. Щодо статистики травматизму на залізничних коліях області то вона не втішна, а по відношенню з минулим роком зросла на 20 %. Основною причиною є реорганізація «Укрзалізниці», внаслідок якої було ліквідовано підрозділи поліції на залізничному транспорті.

В свою чергу, Сергій Кейс поінформував присутніх про результати рейдових перевірок перевізників. Рейдові перевірки здійснюються щоденно, з їх початку вже перевірено 8205 транспортних засобів. Так, складено 907 актів проведення перевірки та 63 протоколи про адміністративне правопорушення. Зокрема, виявлено 42 перевізників-нелегалів, на яких склали протоколи про правопорушення.

Також, згадали про ДТП, яке нещодавно трапилося поблизу с. Великі Лази, Ужгородського району. Фахівці наголосили, що це вина водія, який без ліцензії, тобто нелегально перевозив пасажирів. Як наслідок, через значне перевищення швидкості було травмовано 7 осіб, а на водія накладений штраф у розмірі 17 тис. грн.

Варто додати, що нелегальні перевезення в області становлять 20% через, що страждають і ліцензовані перевізники, і міський бюджет, і прості громадяни.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах