4457
13:17 16.022017

Електричці до Волосянки планують дати нове життя

Економіка 2538

Керівництво області просить Кабмін відновити курсування електрички «Мукачево – Волосянка – Мукачево».

630_360_1421660318

Із 2 лютого цього року Укрзалізниця без будь-якого попередження відмінила курсування приміського електропоїзду «Мукачево – Волосянка – Мукачево». Оскільки цією електричкою впродовж років користувалося населення чотирьох районів Закарпаття, в тому числі мешканці трьох міст обласного значення (Ужгород, Мукачево та Чоп), такий крок Укрзалізниці викликав невдоволення і обурення багатьох людей, особливо з числа соціально незахищених.

З початку місяця до обласної державної адміністрації надходять колективні звернення з проханням відновити курсування електрички. У відповідь на це голова ОДА та голова облради направили в Кабінет Міністрів України спільного листа, в якому нагадують, що на Закарпатті понад 60 відсотків автомобільних доріг знаходиться в гірській місцевості, а 55 відсотків доріг прокладені безпосередньо близько до річок і проходять через 26 гірських перевалів. Тому залізниця залишається одним із найбезпечніших засобів сполучення у зимовий період і найнадійнішим при виникненні стихійного лиха, повідомила “Карпатському об’єктиву” прес-служба ОДА.

– Обласна державна адміністрація та обласна рада вважають за неприпустиме зменшувати кількість електропоїздів приміського сполучення, – йдеться в спільному листі на адресу Кабміну. – З метою уникнення соціальної напруги та подальшого забезпечення перевезення населення залізничним транспортом приміського сполучення, просимо доручити ПАТ «Українська залізниця» вжити вичерпних заходів щодо відновлення у найкоротший термін курсування приміського електропоїзду №6515/6516 «Мукачево – Волосянка» та №6545/6546 «Волосянка – Мукачево», а також утриматися від обмеження руху електропоїздів приміського сполучення на території Закарпаття.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах