ko.net.ua

В Україні вступив в силу закон про зміни до Податкового кодексу

Дана ініціатива спрямована на поліпшення інвестиційного клімату в Україні за рахунок спрощення податкової системи.


У неділю, 1 січня, вступив у силу закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні». Про це свідчать норми закону, повідомляє 112.ua.

21 грудня Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому закон № 5368 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні)» 21 грудня. За відповідне рішення проголосували 240 народних депутатів.
У пояснювальній записці до законопроекту прописано, що дана ініціатива спрямована на поліпшення інвестиційного клімату в Україні за рахунок спрощення податкової системи, підвищення прозорості та якості адміністрування податків, ліквідації поширених схем ухилення від оподаткування, усунення неузгодженостей.
Таке спрощення податкової системи, а також підвищення прозорості та якості адміністрування податків має створити сприятливі умови для залучення інвестицій, ліквідації поширених схем ухилення від оподаткування, що дозволить збільшити доходи як державного, так і місцевих бюджетів.
В свою чергу, президент України Петро Порошенко 30 грудня підписав закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні».
Підписання відбулося під час зустрічі президента з головою комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною і міністром фінансів України Олександром Данилюком.