3767
19:19 2.012017

В Україні вводиться накопичувальна пенсійна система

Економіка 2714

Вчора, 1 січня, вступив у силу закон «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», яким вводиться накопичувальна пенсійна система.

pensionnyiy-fond-567x309

Солідарна система при цьому зберігається.

Накопичувальний пенсійний фонд – цільовий позабюджетний фонд, на який надходять внески застрахованих людей. Внески знаходяться на накопичувальних пенсійних рахунках та інвестуються з метою отримання доходу на користь застрахованих. Їх активи використовуються для оплати договорів страхування довічних пенсій або одноразових виплат, а в деяких випадках також членам їх сімей або спадкоємцям, повідомляє telegraf.com.ua.

Закон визначає, що накопичувальна пенсійна система базується на засадах накопичення в Накопичувальному фонді або в недержавних пенсійних фондах. Накопичувальна система стосується людей, які підлягають загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та яким на дату запровадження перерахування страхових внесків до Накопичувального фонду виповнилося не більше 35 років і які платять внески, або внески сплачуються за них в накопичувальну систему пенсійного страхування.

Очікується, що до 2022 року відсоток відрахувань до накопичувального фонду повинен скласти близько 7%. При збереженні разом з накопичувальної, ще й солідарної пенсійної системи деяким людям доведеться відраховувати спочатку на 2%, а пізніше на 7% більше пенсійних виплат.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах