3419
19:05 8.122016

Місцеві бюджети за 11 місяців отримали додатково до річних планів 44 млрд гривень

Економіка 2965

Протягом 11 місяців 2016 року у результаті децентралізації надходження до загального фонду місцевих бюджетів у середньому по країні перевищили річні плани, затверджені місцевими радами.

750_300_3821

Приріст до місцевих бюджетів у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року склав близько 44 млрд гривень, заявив Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи Міжнародний конгрес мерів “Глобальні тенденції розвитку міст” у понеділок.

“Місцеві бюджети рік до року зростають більше ніж на 50%. Ми маємо вже за 11 місяців більше 100 % виконання річного плану в середньому по країні. Додатковий ресурс – майже 44 млрд грн – це реальні інвестиції, які ми можемо направляти у всі сфери життя і модернізувати наші міста”, – повідомив Голова Уряду, говорячи про ефективність децентралізації.

Тепер перед місцевою владою стоїть завдання публічно і ефективно використати цей ресурс, наголосив Прем’єр-Міністр.

Він переконаний, що зловживання під час державних закупівель – це злочин по відношенню до громади та держави.

“Держава створила інструменти – використайте їх, зробіть це максимально ефективно. Це дасть можливість вам бути кращими, – підкреслив Володимир Гройсман. – Час “відкатів”, хабарів має залишитися у минулому, тому що це все знищує нашу державу”.

Голова Уряду закликав міських голів бути відкритими перед громадами. Це забезпечить можливість контролю та відповідальності, інформує kmu.gov.ua.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах