29076
15:03 30.062024

Як отримати довідку про відсутність податкового боргу: поради від закарпатських податківців

Економіка 371

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області звертають увагу платників податків на важливі нюанси при оформленні заяви на отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів.

«Ми часто стикаємося з ситуаціями, коли через неправильно заповнену заяву платники не можуть вчасно отримати необхідну довідку,» – коментує Ельвіра Собран, начальник управління по роботі з податковим боргом. «Тому вирішили детально роз’яснити всі тонкощі цього процесу.»

За словами податківців, найпоширенішою помилкою є неправильне зазначення нормативно-правового акту, на підставі якого видається довідка. Важливо вказати повну назву документа, його номер та дату прийняття. При цьому не варто посилатися на сам порядок надання довідки, затверджений наказом Мінфіну.

Ще одна поширена помилка – занадто загальні формулювання в пункті про те, куди буде подано довідку. «Ми не можемо прийняти заяву, де написано просто «за вимогою» або «не визначено». Потрібна конкретна назва установи,” – пояснює Ельвіра Собран.

Податківці наголошують: правильно заповнена заява – запорука швидкого отримання довідки. При дотриманні всіх вимог документ видається протягом п’яти робочих днів.

Зразки заяв доступні в цьому матеріалі нижче. Якщо ж у платників податків виникнуть додаткові запитання, вони можуть звернутися за консультацією за телефоном (0312) 61-38-65 або до місцевих Центрів обслуговування платників.

«Ми завжди готові допомогти та роз’яснити будь-які нюанси,» – запевняє Ельвіра Собран. «Адже наша спільна мета – ефективна та прозора взаємодія між платниками податків та податковою службою.»

ДПС у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах