28916
16:00 30.042024

Пенсійники Закарпаття підсумували роботу за перший квартал поточного року

Економіка 2005

Про підсумки роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області у I кварталі 2024 року йшлося сьогодні під час засідання колегії при начальнику Головного управління.

Відкриваючи захід, що пройшов у режимі-онлайн, голова колегії, начальник Головного управління Анастасія Пентек наголосила: «Нашим першочерговим завданням було і залишається підвищення якості обслуговування громадян, забезпечення доступності послуг, їх наближення до місця проживання та створення комфортних умов для відвідувачів. Також серед пріоритетів у роботі – забезпечення своєчасного призначення/перерахунку пенсій, житлових субсидій та пільг, страхових виплат, стабільного їх фінансування та виплати, наповнення бюджету, погашення заборгованості з платежів та впровадження новітніх електронних сервісів Пенсійного фонду України».

З доповіддю про основні показники діяльності за три місяці поточного року виступила перша заступниця начальника Головного управління Наталія Кіш. Зокрема, зазначила, що протягом першого кварталу з усіх джерел фінансування до бюджету Пенсійного фонду області надійшло майже 3881 млн гривень. Це на 14,7% більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

Загальні видатки Фонду на фінансування пенсій, житлових субсидій і пільг та страхових виплат жителям Закарпатської області у січні – березні становили понад 3,8 млрд гривень. Зокрема:

3 444,8 млн грн (89,8% від загальної суми видатків) спрямовано на виплату пенсій та грошової допомоги;

258,7 млн грн (6,7%) – на фінансування житлових субсидій і пільг;

134,4 млн грн (3,5%) спрямовано на страхові виплати (на 120,6 млн грн профінансовано допомог у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, 13,3 млн грн становили видатки на оплату страхових виплат від нещасного випадку на виробництві/професійного захворювання, 0,5 млн грн виплачано одержувачам компенсаційних виплат за надання соціальної послуги вдома).

Загалом на 1 квітня в Головному управлінні перебуває на обліку 253,7 тис. пенсіонерів. Із загальної чисельності одержувачів пенсій 242,1 тис. – цивільні пенсіонери, 11,6 тис. – пенсіонери силових структур. Середній розмір пенсії у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зріс на 451,40 грн і становить 4 615,87 гривень.

На кінець звітного періоду в області нараховується 29,7 тис. домогосподарств – отримувачів субсидій (середній розмір виплати у березні – 1606,46 грн) та 30,2 тис. осіб – отримувачів пільг (середній розмір виплати у березні – 1178,34 грн).

Як було зазначено, протягом першого кварталу фахівцями Головного управління за зверненнями мешканців області призначено 3,6 тис. нових пенсій, відмовлено у призначенні пенсій 1,6 тис. особам, здійснено 4,9 тис. індивідуальних перерахунків. Забезпечено опрацювання 14,6 тис. звернень щодо призначення/перерахунку житлових субсидій і пільг.

Окремо звернула увагу доповідачка на опрацювання звернень щодо оцифрування паперових пенсійних справ та відомостей про трудову діяльність. «Фахівці Головного управління атрибутували 8 тис. трудових книжок (або 100%), які надійшли для опрацювання. Станом на 1 квітня 59,6 тис. працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки, що становить 30,1% від їх загальної кількості, – поінформувала Наталія Кіш. – Протягом звітного періоду оцифровано 12,5 тис. паперових пенсійних справ. Загалом з початку проведення ретроконверсії Головним управлінням із 240,3 тис. пенсійних справ оцифровано 206,2 тис. (або 85,8%) ».

Серед розглянутих питань – і робота відділів обслуговування громадян. «Забезпеченню своєчасного та якісного надання послуг населенню сприяє співпраця Головного управління з територіальними громадами, в яких створено 62 віддалені робочі місця. Працівники Фонду на віддалених робочих місцях з початку року надали мешканцям області 1,8 тис. послуг, – зазначила доповідачка. – Проведення виїзних прийомів дає змогу громадянам за місцем їх проживання та роботи зручно отримати необхідні послуги, консультації та вирішити інші питання, що входять до компетенції Фонду».

Загалом за три місяці поточного року 14 сервісними центрами Головного управління надано 75,4 тис. послуг.

Роботу управління контрольно-перевірочної роботи проаналізував у своєму виступі керівник профільного підрозділу Микола Лопатюк. Доповідач, зокрема, поінформував, що впродовж січня – березня фахівцями управління проведено 1761 контрольний захід, серед яких 93,3% (1643) становили перевірки достовірності довідок, наданих для призначення пенсій.

З обох питань порядку денного видано накази, в яких визначено пріоритетні завдання діяльності Головного управління.

Про це повідомляє Головне управління Пенсійного фонду України у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах