28822
12:02 6.042024

Актуальні питання співпраці влади, бізнесу та профтехів обговорили в ОВА

Економіка 1570

Кухар, слюсар, монтажник, маляр-штукатур, лицювальник, офіціант-бармен, швачка, продавець – такі професії зараз мають найбільший попит на ринку праці Закарпаття. Фахівців цих та багатьох інших робітничих спеціальностей готують 15 профтехів області, ынформуэ Закарпатська ОВА.

Бізнес зацікавлений у тому, щоб навчальні заклади орієнтувалися на потреби ринку праці й тенденції економічного розвитку Закарпаття. Своєю чергою керівництво освітніх осередків прагне готувати майбутніх спеціалістів відповідно до актуальних запитів підприємців.

На цьому під час започаткованих з ініціативи ОВА щотижневих онлайн-зустрічей «Діалог влади та бізнесу» наголосив директор департаменту економічного та регіонального розвитку обласної військової адміністрації Тарас Триндяк.

«Попит на робітничі професії в регіоні, як і в країні загалом, дуже високий. Як свідчать результати аналізу ринку праці Закарпаття, проведеного Національним інститутом стратегічних досліджень, така тенденція зберігатиметься й надалі. Тому наше завдання – забезпечити постійну комунікацію та ефективну співпрацю між владою, бізнесом та профтехами», – відзначив Тарас Триндяк.

Учасники онлайн-зустрічі розглянули низку актуальних питань – професійні потреби, попит та тенденції на регіональному ринку праці, розбудову системи профтехосвіти Закарпаття, перепідготовку фахівців, функціонування системи ваучерів на навчання тощо.

До обговорення цього разу долучилися представники профільних департаментів ОВА, обласного центру зайнятості, керівники закладів професійно-технічної освіти, підприємці й інші.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах