28657
11:45 19.022024

На понад 22 мільйони гривень фінансових порушень, що призвели до втрат, виявили закарпатські аудитори у перший же місяць цього року

Економіка 1995

Працівники Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області за січень 2024 року під час 5 ревізій встановили фінансових порушень на 20,8 млн грн та ще на 1, 2 млн грн – у ході аудиту.

На майже 255 млн грн зафіксували фактів неефективних управлінських дій (рішень) або ж ризикових операцій, які призвели або можуть призвести до упущених вигод/недоотриманих доходів чи непродуктивних/зайвих витрат.

Завдяки контрольним заходам, які проводили аудитори Закарпаття, забезпечено відшкодування 5,3 млн грн фінансових порушень, які призвели до втрат.

Фахівці закарпатського Управління також попередили втрат на 75,5 млн грн за порушеннями, які виявили під час моніторингів та перевірок закупівель. Завдяки цьому відмінено 1 торги на 16, 3 млн грн та в 5 випадках замовник розірвав договори на 59,2 млн грн.

Правоохоронним органам передали матеріали 3 контрольних заходів, також розпочато 2 досудові розслідування. До наявних кримінальних проваджень долучено матеріали 2 заходів державного фінансового контролю.

За фінансові порушення 3 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної та 15 – до матеріальної відповідальності.

Також за результатами ревізій прийнято 3 управлінські рішення.

Про це повідомляє Управління Держаудитслужба Закарпаття.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах