ko.net.ua

Закарпатська митниця вчергове перевиконує фінансові показники

Майже 12 мільярдів гривень митних зборів та платежів скеровано у Держбюджет України.

Закарпатська митниця щоденно забезпечує фінансовими ресурсами головну державну скарбницю держави, наповнює її мільйонними платежами, суттєво і стабільно підтримуючи економіку країни. Так, впродовж січня-жовтня 2023 року до Держбюджету скеровано митних платежів 11 млрд 859,9 млн гривень, що становить 108,6% від доведених планових показників Держмитслужби. За жовтень п.р. надходження становили 1 млрд 457,6 млн грн, що є фактично найбільшим показником за увесь час діяльності митниці.

Нагадаємо, нині в зоні діяльності Закарпатської митниці понад 1,8 тисяч суб’єктів ЗЕД активно здійснюють зовнішньо-торговельні операції, стабільно сплачуючи митні платежі. І саме завдяки їх сумлінній роботі вдається досягати таких показників наповнення бюджету.

Як зазначили фахівці управління митних платежів, контролю митної вартості та митно-тарифного регулювання ЗЕД Закарпатської митниці, за 10 місяців 2023 року основні бюджетоформуючі товари та обсяги податків, стягнені з них, були: легкові автівки – 3 млрд 168,4 млн грн; електричні водонагрівачі – 438,4 млн грн; трактори – 342,3 млн грн; машини та механічні пристрої – 277 млн грн; моторні транспортні засоби для перевезення вантажів – 264,5 млн грн та інші. До слова, в середньому за один банківський день митниця перераховує понад 50 млн грн.

Пресслужба Закарпатської митниці