ko.net.ua

Понад 8,5 тисяч сертифікатів EUR.1 вже видала Закарпатська митниця

Станом на 27 жовтня 2023 року Закарпатська митниця видала суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності 8577 сертифікатів форми EUR.1 та EUR-MED на товари, що експортувалися до країн Європейського Союзу, ЄАВТ,  Великобританії та Північної Македонії.

Найчастіше експортери зверталися за отриманням сертифікатів EUR.1 на сільськогосподарську продукцію (зернові продукти), готові вироби, виготовлені з давальницької сировини (продукція машинобудівної, автомобільної, швейної галузь та хімічної галузей), продовольчі консервовані товари, рослинна продукція, вирощена на території України, промислові товари та вироби з деревини.

Найбільше сертифікатів оформлено до таких європейських країн: Угорщини, Італії, Німеччини, Румунії, Словаччини, Австрії та Чехії.

А от країнами-партнерами вітчизняних експортерів товарів є: Бельгія, Болгарія, Греція, Литва, Латвія, Нідерланди, Польща, Великобританія, Швейцарія, Фінляндія, Данія, Бельгія, Франція та Словенія.

Послугами оформлення сертифікатів EUR.1 та EUR-MED на експорт продукції цьогоріч скористалися 455 суб’єктів ЗЕД.

Крім того, в зоні діяльності Закарпатської митниці зареєстровано 17 експортерів, що отримали статус уповноваженого експортера з правом самостійно декларувати преференційне походження власної продукції у 27 товарних позиціях згідно УКТ ЗЕД, якими за зазначений період оформлено понад тисячу експортних поставок продукції до країн Євросоюзу.

Пресслужба Закарпатської митниці