28167
11:37 14.092023

До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано майже 6,8 млрд гривень податків

Економіка 1948

Протягом січня-серпня 2023 року до місцевих бюджетів Закарпатської області громадяни та суб’єкти господарювання сплатили 6 млрд 792 млн грн податкових зобов’язань. Ця сума на 1 млрд 536 млн грн або 29% більша за відповідний період минулого року. Про це інформує Олексій Петріченко – начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області.

У розрізі податків, цьогоріч протягом восьми місяців найбільше надходжень до місцевих бюджетів традиційно забезпечили платники податку на доходи фізичних осіб. Зокрема, місцеві скарбниці отримали 5 млрд 400 млн грн ПДФО, 646 млн грн сплатили суб’єкти господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування. Також серед лідерів з наповнення місцевих бюджетів – податок на землю – майже 356 млн гривень.

Начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області зауважує, що сумлінна сплата податків, які перераховуються до бюджетів всіх рівнів, а до місцевого бюджету зокрема, дає можливість підтримувати ефективне функціонування місцевих громад та сприяти розвитку регіональних ініціатив.

ДПС у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах