27425
10:48 13.032023

Цьогорічний транспортний потік через зону діяльності Закарпатської митниці значно збільшився

Економіка 3264

За січень-лютий 2023 року загальна кількість оформлених та пропущених транспортних засобів, що перетнули митний кордон України в зоні діяльності Закарпатської митниці, становила понад 362 тисячі одиниць.

Зокрема: 3,1 тис – пасажирських залізничних вагонів, 98,9 тис – залізничних вантажних вагонів, 195,5 тис – легкових автомобілів, 5,9 тис – автобусів, майже 54,9 тис – вантажних автомобілів, 12 – повітряних суден, понад 4 тис – інших транспортних засобів, оформлено та пропущено понад 4 млн тонн вантажів.

Аналіз динаміки цьогорічного транспортного потоку вказує на тенденцію до збільшення кількості транспортних засобів, які перетинали митний кордон України, у порівнянні з аналогічним періодом 2022 року на 8,1 тис одиниці в зоні діяльності митниці.

Варто зазначити, що черги вантажівок на виїзд з України здебільшого накопичуються перед пунктами пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке» та «Чоп – Захонь». Це зумовлено тим, що пропускна спроможність суміжної сторони не завжди дозволяє прийняти ту кількість вантажних автомобілів, яку оформляють та пропускають закарпатські митники.

Про це інформує Закарпатська митниця.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах