27000
09:17 15.122022

На засіданні президії Громадської ради при ОВА обговорювали бюджет Закарпаття-2023

Економіка 16038

У середу, 14 грудня, в Ужгороді відбулось засідання Президії Громадської ради при Закарпатській ОДА. У засіданні взяли участь голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко, його заступник Василь Дем’янчук та заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо.

Основна тема зустрічі – презентація широкому загалу проекту обласного бюджету на 2023 рік. Доповідав директор департаменту фінансів Закарпатської ОВА Петро Лазар. Загальний фонд 1397,1 млн грн (для порівняння у 2022 році було 1021,4 млн грн). Спеціальний фонд – 105,2 млн грн. (78,3 млн було у 2022 році). Отож у порівнянні з поточним роком бюджет 2023 року зросте на третину. Основні витрати, згідно з проєктом головного фінансового документу, ідуть на освіту і медицину.

За словами голови Закарпатської обласної ради Володимира Чубірка «Закарпаття – єдина область в Україні, яка у військовий час приймає бюджет публічно. У цьому, безперечно і заслуга нашого голови закарпатської ОВА Віктора Микити. Сьогодні, продовжуючи цей процес прозорості, презентуємо основні напрямки використання бюджетних коштів для громадськості. Ми — відкриті до ваших пропозицій, адже бюджет, це не є абсолютно сталий документ. У процесі життєдіяльності області, у нього є змога вносити зміни, у залежності від потреб та ситуації», – заначив голова облради.

Представники громадської ради, зокрема Олег Лукша, Олексій Кіндрат, Володимир Приходько, Петро Ходанич та інші вносили пропозиції щодо наповнення бюджету та розподілу коштів. Зокрема, щодо стратегії розвитку області, програм розвитку тваринництва, функціонування програми «Нова українська школа», тощо.

Руслан ФАТУЛА

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На ужгородських «тротуарах» діти ламають ноги. Фото
21:40
Cімейне свято велоспорту та здорового відпочинку для дітей та молоді „ВЕЛО-ЛІДЕР” вже традиційно відбудеться 11 травня 2024 року в Боздошському парку Ужгорода
19:28
«Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулась на території трьох районів краю. Фото
15:47
60 тисяч працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки
14:33
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
Всі новини