ko.net.ua

Держаудитори Закарпаття виявили фінансові порушення у роботі міської лікарні Сваляви

Майже на мільйон гривень порушень у виплатах працівникам, насамперед адміністративно-управлінському персоналу, міської лікарні Сваляви виявили під час ревізії фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області.

Зокрема, встановили, що на Комунальному некомерційному підприємстві «Свалявська міська лікарня» Свалявської міської ради:

Найтиповіші порушення, які виявила перевірка, – недотримання умов оплати праці, визначених Колективним договором, та нарахування заробітної плати без затвердженого штатного розпису.

Аудитори встановили факти, коли проводили доплати, наприклад, 50% посадового окладу в.о. директора за розширення зони обслуговування або іншому в.о. директора за суміщення професії чи платили працівникам, оформленим за сумісництвом, за час, коли вони виконували роботу за основним місцем працевлаштування і навіть коли вони з основного місця роботи їздили у відрядження.

Ретельна перевірка у Свалявській міській лікарні виявила і низку інших порушень. Зокрема:

За порушення законодавства посадовців лікарні притягнуто до адміністративної відповідальності. Матеріали ревізії держаудитори Закарпаття передали Мукачівській окружній прокуратурі та поінформували Свалявську міську раду, адже лікарня відповідно до реформи системи охорони здоров’я України, перебуває у власності місцевої територіальної громади.

Про це інформує пресслужба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області.